Ark Eventer

header_manticore_guardians

Nyheter | Servern | Regler | Events | Neutral Plats | Streamers


events_titel

Dodo-kungen

dodokungenLegender berättar om en kista bredvid en grav på en ö fylld med dodo. En skatt sedan länge bortglömd av Dodo-kungen.

Giga-kungen

Efter 30 års av forskning kom äntligen Doktor Tfast på hur man kunde förstora Dodos och därav ge de behövande mer mat med mindre jakt, men något gick fel. Han skapade hybrider och snart var Dodo-Ön fylld med Gigas i stället. Det krävs mod för att återvända dit, för att hämta de sista saker Doktor Tfast lämna efter sig.

Dodo-mania / Jerbo-mania

En vacker dag kanske du vaknar upp för att se att din bas har fått besök av små djur.

Glad Påsk / God Jul / Happy Halloween

Något fler loot drops kan förekomma för att fira tillfället!

Rosa Pantern

rosapantern”Det droppar färg längs marken, jag tror bestämt att han är här!” – Utbrast Detektiv Vega med pekfinger och tumme på hakan medans han kisade med sin blick ut mot horisonten. Ingen går säker från Rosa Pantern i dag! / Ingen går säker från färgens dag!

Fingerfärgs-dagen / Rainbow-Day

Ingen går säker från färgens dag. Låter admins få ha lite oskyldigt ”skoj”.

Lucky Box

Olika variationer finns av Lucky Box, allt från att svara på frågor till att vinna en chans att få öppna en valfri låda med slumpmässigt innehåll. Lucky Box är en väldigt flexibel event som kan ”bakas in” i andra events.

[Tillbaka Upp ^]


events2_titel

Challenge: Inferno

Känslan när du blir teleporterad till ett rum och ned faller spindlar, mantisar, raptors och titan-myror. ”Vågor av fiender” – överlev så länge du kan. Belöning ges ut i form av ett ”trapp-system”. Desto bättre, desto mer loot.

Challenge: Loot Box Hunt

lootboxhuntSmå trä- och metallhus ute i det vilda anses vara en del av Loot Box Hunt där du som spelare kan få förstöra och ta dess innehåll. De flesta av dessa små hus är byggda specifikt för att prova din styrka, strategi och bygga upp en starkare karaktär med extra xp (erfarenhetspoäng: experience). Husen innehåller djur som blir fria när du gör en öppning. Spela smart och belöningen är din!

Challenge: Colosseum

Redo att bli en gladiator?

I denna arena handlar det om att döda eller att bli dödad. Flertal olika regler och eventer finns inuti Colosseum och det pågår under några timmar eller en hel dag ibland. All information ges ut när eventet är på ingång.

Hopp Hopp Hoppis

Hinderbana där vi leker ”mark är lava”. I värsta fall får vi göra hinderbanan där vi finner lava. Priserna är olika och det handlar om stam mot stam, där motståndarlaget får chansen att använda slangbella på den som gör hinderbanan. Reglerna sätts i förskott och varierar i både form och .

Labyrinten

2 till 4 kliver in, fåtal kliver ut. En labyrint handlar om teamwork, strategi, action och en stor backpack. I denna skall du överleva mot djur, turret och främst – mot varandra. Beväpna er och testa lyckan, belöningen är stor!

Tornet

1 till 3 kliver in och bestiger tornet. Varje våning erbjuder större utmaning. En medelstor belöning väntas!

[Tillbaka Upp ^]


pvp_titel

PvP, ingen går säker, förutom på neutral plats eller om man är offline.

 • Raid är igång under 24 timmar. Mellan midnatt till nästa midnatt.
 • Utförs någon form av tjuveri, har ni tillåtelse att försvara eran bas med extrem våld oavsett raid eller ej.
 • Utförs raid under dagar som är tillåtna, men inget lämnas kvar, låt admins få veta detta. ”Böter samt Varning” eller ”Ban” delas ut i utbyte mot bevis.
 • Utförs raid under dagar ej tillåtna kommer spelaren bli bannad, låt admins få veta detta.
 • Det är inte tillåtet att raida Admins Marknadsplats, Neutrala plats eller Byteshandelsplats, oavsett dag eller tillfälle.
 • Det är inte tillåtet döda någon som är ovanför eller på en neutral plats.
 • Raid av admins är tillåtet om ni finner en bas utanför neutral plats, men är inte till att rekommendera, speciellt inte om de är vakna och beväpnade med admin-klassificerade ultra-tech vapen. Tänk på att Admins bas är oftast på neutral plats – där får ingen raid får förekomma, någonsin.
 • Raid fungerar endast om stammen i fråga är online som ni tänkt raida. Eller inom ett 20 minuter efter det att stammen har gått offline.
 • Stash: Raid tillåter dig att ta det mesta ur deras stash, men lämna gärna kvar något så de kan återhämta sig med själva byggnaden och milt försvar.
 • Spelare: Får raidas och dödas oavsett om de är vakna, knockade eller sovande.
 • Djur: * Det är tillåtet att döda de flesta djur, men undvik de där blyga små oskyldiga farming-djur som samlar sten, metall, trä och bär.
 • Byggnad: Vi vill helst inte att du jämnar en stams bas till marken, men det är tillåtet. Bygg i sådana fall en stash med hjälpmedel nära deras f.d. bas för att visa god sportmanskap.
 • Total Förstörelse: Skulle du och/eller din stam rensa totalt någons bas (kanske är en liten sådan?) kommer vi värdera i efterhand och tilldela antingen godkännande, varning eller ban beroende på situation, men endast om det anmäls av bas-ägaren eller raid-medlemmen. Detta bestäms mellan admins på discord (och ej admins enbart på servern). Uppmärksamma att en del admins på discord är i ”vanliga” stammar, där ingen admin-rättighet inuti spelet är godkänt.
 • Efter Raid, se till att lämna kvar något så stammen inte känner sig helt förstörda.
 • * = Tama neutrala djur som fungerar som sköld får dödas. Djur utanför stammens skyddsområde är med andra ord en måltavla. Är djuret / djuren framför portar innanför byggnaden räknas de som sköld, och kan därför bli dödade. Om du gör en raid vid ett sådant läge, ta skärmdump INNAN ni gör raid som bevis till admins för att undvika tjafs, varningar eller eventuell onödig ban. Blyga och oskyldiga små djur är de som knappt kan försvara sig, men även de lite större så som Trike och Stego. När det gäller ”oskyldiga” Quets så är de tillåtna att döda.

[Tillbaka Upp ^]


pve_dispyt_krig_titel

Dispyt

rip_war_tombstone_arkKommer ni inte överens inom stam eller mellan stam kan ni utmana varandra på en arena, byggd av admins. Är det en något mindre dispyt kanske ni kan komma överens om detta själva. Tala med admins om detta.

Krig

Information nedan gäller under PvE dagar! Under PvP är det alla mot alla. Läs mer om PvP / Raid ovanför!

Inleds en krigföring på en annan stam eller medlem måste detta meddelas, antingen i chatten ”nu är det krig!” med klar antydan mot vem eller på discord.

Under denna period kommer båda eller samtliga parter få möjligheten att besöka vår neutrala plats (marknad, ö eller område) där inga vapen eller djur får användas mot varandra. Här kan de enas om de regler som gäller. Görs inte detta inleds standardreglerna för krig. Uppmärksamma att ni kan inte bo på vår neutrala plats, inte heller lägga sovsäckar för en ”säker” respawn, flottar får dock stå utanför oss samt era djur. Vi tar inget ansvar med vad som sker under krig. Detta är en sista utväg och vi avråder alla att ta denna inriktning.

Regler

 1. Förvarna stam ni förklarar krig mot, så oskyldiga inte blir inblandade och viktigaste av allt så att admins kan godkänna det.
 2. Nekar en stam krig, får denna stam inte gå i smyg mot angrepp. För dispyt kan stam mot stam mötas i en arena, tala med admins.
 3. Vålla inte onödigt lidande eller större skada (på bas, mot djur, mot individ) mer än vad som fordras.
 4. Respektera och skydda civilbefolkningen.
 5. Det är förbjudet att beskjuta eller jaga den som räddar sig med fallskärm.
 6. Under PvE är det fullt godkänt att försvara sin bas, men du får inte jaga de som vållat skada eller frustration om de lämnat ditt område. Efter detta kan antingen dispyt eller en krigsförklaring göras. Se punkt 1 i reglerna.
 • Förstörelse av Admins egendom: Förstörs något på vår neutrala plats blir du bannad från servern. Däremot händer inget om du förstör raidhus eller liknande ute i det vilda oavsett dag och tillfälle.

Följs inte dessa regler, kan du bli bannad från servern. I bästa fall, få en varning eller hamna i ett ingame fängelse där man kan köpa sig fri med att sälja djur, utrustning med mera. För sistnämnda: Vill angriparen inte betala får denna dö och tappa sina saker / eventuella dino i fängelset.

Uppmärksamma: Under sådana perioder får admins hoppa in extra, och det innebär onödigt jobb. Vi ser helst att ni lär varandra en läxa snabbt – eller – undviker krig helt och hållet.

[Tillbaka Upp ^]

vandaren

vandraren_titel

Vandaren är en spelare som endast är ute efter en enda sak: göra ditt liv svårare. Oavsett om han är skrämmande lever han vid några regler.

 • Vandaren lever i vildmarken och ser du en lila Manticore Banner, har du trätt in på hans område, gå med ytterst försiktighet.
 • Vandaren går inte till angrepp på din bas under PvE dagar.
 • Träbaser gjorda utav både Admins och Vandraren får man lov att raida oavsett dag, med undantag för byggnader som finns på neutrala platser – .
 • Vandaren kan döda dig oavsett dag, men han är inte odödlig. Kan du bekämpa honom får du all hans loot. Dödas du får du hoppas att han inte är kvar på plats när du är tillbaka.
 • Vem som helst, kan när som helst, söka upp och försöka döda Vandaren, men var mån om hans blodtörst.
 • Vandaren kan inte döda dig om du är på neutral plats.

[Tillbaka Upp ^]